American IPA

American IPA

IBU: 90 | Ekstr.: 16% | Alk.: 6,7%

Aromatyczne piwo w stylu IPA o niebagatelnej goryczce, idealnie odzwierciedla charakter amerykańskich odmian chmielu.
Piwo górnej fermentacji, niefiltrowane, pasteryzowane, chmielone na zimno.
Słody: jęczmienne - pale ale, carapils, karmelowy
Chmiele: simcoe, mosaic, citra, centennial, warrior,
Drożdże: fermentis safale us-05

Summer ALE

Summer ALE

IBU: 40 | Ekstr.: 11% | Alk.: 4,2%

Lekkie i orzeźwiające piwo sesyjne o stosunkowo niskiej zawartości alkoholu.
W aromacie wyczuwalne są mango i marakuja.
Chmielone na zimno.
Słody: pale ale, wiedeński, pszeniczny
Chmiele: citra, mosaic
Drożdże: S-04

Jasne Pszeniczne

Jasne Pszeniczne

Ekstr.: 12% | Alk.: 4,7%

Jasne, orzeźwiające piwo pszeniczne. Niefiltrowane, zawiera naturalny osad.
Wyczuwalne aromaty bananowy i goździkowy, pochodzące od drożdży.
Warzone wyłącznie z polskich słodów i polskiego chmielu.
Słody: pszeniczny, jęczmienny
Chmiel, drożdże

Kali Forma

Kali Forma

Double IPA

Piwo górnej fermentacji, niefiltrowane, pasteryzowane o cytrusowo-żywicznym aromacie wydobytym z wyjątkowo dużej ilości chmielu dodanego na zimno.
Wyborne piwo w stylu double IPA o zdecydowanym chmielowym charakterze i zniewalającej goryczce z wyraźnie cytrusową nutą.
Słody: jęczmienne (pale ale, karmelowy), pszeniczny
Chmiele: centennial, warrior, simcoe, cascade
Drożdże: fermentis safale US-05

Ari Żona

Ari Żona

American IPA

Aromatyczne piwo w stylu American IPA o niebagatelnej goryczce idealnie odzwierciedla charakter amerykańskich odmian chmielu.
Piwo górnej fermentacji, niefiltrowane, pasteryzowane, chmielone na zimno.
Słody: jęczmienne - pale ale, carapils, karmelowy
Chmiele: simcoe, mosaic, citra, centennial, warrior
Drożdże: fermentis safale US-05

Vera Monterka

Vera Monterka

Vermont IPA

Soczyste piwo w stylu Vermont IPA o tropikalnym aromacie chmielu, skontrowane delikatną goryczką. Angielski szczep drożdży dodaje mu zmysłowych nut białych owoców.
Piwo górnej fermentacji, niefiltrowane, pasteryzowane, krótko leżakujące.
Pożądana mętność wynika z gigantycznych ilości chmielu dodanego na zimno.
Słód: jęczmienny - pale ale
Chmiele: amarillo, citra, simcoe
Drożdże: S-04

Oktanka

Oktanka

Lager

Piwo jasne pełne typu lager, dolnej fermentacji, pasteryzowane, filtrowane.
Słód: jęczmienny pilzeński
Chmiele: marynka, lubelski

Etylinka

Etylinka

Jasne pełne

Piwo jasne pełne, pasteryzowane, klasycznie warzone.
Słód: jęczmienny
Chmiele: magnum, marynka, saaz